fbpx

Een doorzichtige beugel wordt ook wel een aligner genoemd. Een doorzichtige beugel valt een stuk minder op dan een traditionele slotjesbeugel. Dit is voor veel mensen de reden om de mogelijkheden te ontdekken. Op deze pagina kijken we naar alles waar je op moet letten bij een doorzichtige beugel.

Inhoudsopgave:

 1. Doorzichtige beugel kosten
 2. Doorzichtige beugel voor en na
 3. Doorzichtige beugel vergoed
 4. Virtueel consult
 5. Doorzichtige beugel schoonmaken
 6. Doorzichtige nachtbeugel
 7. Beste doorzichtige beugel
 8. Doorzichtige beugel resultaat

Doorzichtige beugel kosten

De duur van een behandeling met een doorzichtige beugel is tussen de 6 en 18 maanden. De doorzichtige beugel kosten liggen hiermee tussen de 1.500,- en 3.500,- euro.

De kosten van een doorzichtige beugel zijn afhankelijk van de duur van de behandeling. Je kunt een gratis scan maken. Zo ontdek je hoe je voor en na resultaat is. Hoe je er uit ziet met een doorzichtige beugel. Hoe lang je behandelplan gaat duren, en wat de doorzichtige beugel prijs is.

Meld je aan voor een gratis eerste consult, stuur vandaag nog je foto’s op.

Doorzichtige beugel voor en na

<Foto’s toevoegen van voor en na.>

Een doorzichtige beugel voor en na. Dat geeft een groot verschil. Hieronder vind je een paar van onze klanten die tevreden zijn met hun nieuwe glimlach.

Het resultaat van een doorzichtige beugel hangt af van hoe vaak je de beugel draagt. Zo krijg je sneller resultaat met je doorzichtige beugel en een beter eindresultaat als je de beugel zo’n 22 uur per dag draagt. Enkel met eten, drinken, tanden poetsen en flossen neem je de beugel uit.

Past een doorzichtige beugel bij jouw situatie? Vraag een gratis consult aan en doe de check. Als je foto’s toestuurt van je huidige gebit, kun je zelfs zien wat jouw doorzichtige beugel voor en na foto’s zijn. Ontdek het, vraag nu een gratis virtueel consult aan.

Doorzichtige beugel vergoed

Wordt een doorzichtige beugel vergoed? Nee, vaak wordt een doorzichtige beugel niet vergoed. Een onzichtbare beugel valt onder orthodontie en komt daarom niet in aanmerking voor een basisverzekering. Met een aanvullende verzekering voor orthodontie kun je een doorzichtige beugel vergoeden. Je hoeft hierdoor geen eigen risico te betalen.

Hoewel, ook hier zijn weer een paar restricties voor. Veelal van de verzekeraars zelf.

• Niet alle verzekeraars bieden een aanvullende verzekering voor orthodontie.
• Het grootste deel van de verzekeraars hebben een maximaal bedrag wat zij eenmalig vergoeden. Slechts enkele verzekeraars betalen een vast percentage van de totale kosten.
• Verzekeraars kunnen kiezen om aanvullende verzekeringen voor orthodontie enkel te geven aan minderjarigen. Meerderjarigen kunnen dan geen verzekering afsluiten. De verzekering is vaak gunstiger voor minderjarigen dan voor meerderjarigen.
• In sommige gevallen berekent de verzekeraar de kosten voordat het overgaat tot vergoeding. Hierdoor kan een wachttijd gelden.

Voor de kosten van een aanvullende verzekering voor orthodontie kunnen we je niet helpen. Wat we wél kunnen, is je helpen met de kosten van een doorzichtige beugel berekenen. Vul het formulier in en stuur foto’s van je tanden op en we kunnen zien wat de doorzichtige beugel kosten zijn voor jouw situatie.

Call to Action = formulier of virtueel consult

Ontdek wat een onzichtbare beugel voor jou kan betekenen. Doe de gratis scan.

<Hier een button plaatsen naar het virtueel consult of contact formulier>

Doorzichtige beugel schoonmaken 

Hoe maak je een doorzichtige beugel schoon? Het is belangrijk om je doorzichtige beugel schoon te houden om je mondhygiëne optimaal te houden en gaatjes te voorkomen. Hierdonder staan een aantal manieren hoe je dit kunt doen.

 1. Als je jouw doorzichtige beugel wilt schoonmaken, kun je hier het best tandpasta of een zachte antibacteriële zeep voor gebruiken. Smeer de tandpasta of zeep op een tandenborstel en poets deze uitvoerig. Spoel de beugel daarna af onder de kraan om de zeep of tandpasta te verwijderen.

Als je beugel erg vies is, kun je deze ook laten weken in een glas lauw water met lichte, antibacteriële zeep. Twintig tot dertig minuten laten weken, is genoeg. Daarna kun je de doorzichtige beugel poetsen zoals hierboven beschreven staat.

Let op: het liefst gebruik je een aparte tandenborstel om je doorzichtige beugel mee te poetsen. Zo voorkom je dat bacteriën uit je mond terechtkomen op je beugel, waardoor je beugel minder schoon wordt.

 1. Mondwater: mondwater doodt het grootste deel van de bacteriën in je mond. Je kunt mondwater innemen en ongeveer dertig seconden door je mond laten gaan. Na dertig seconden spuug je het mondwater uit en zijn veel bacteriën verwijderd. Wel nog even naspoelen met water.
 2. Tanden schoon houden: voorkomen is beter dan genezen. Als je mond en tanden in eerste instantie niet vies zijn, kun je ook je doorzichtige beugel niet vies maken. Zorg daarom voor een goede mondhygiëne.

Je tanden poetsen na elke maaltijd is daarom erg belangrijk. Probeer ook te flossen met flosdraad of gebruik tandenstokers. Nadat je je tanden hebt gepoetst, kun je de doorzichtige beugel weer dragen.

Eten valt niet aan te raden, maar met een doorzichtige beugel kun je wel drinken. Probeer echter te letten om de dranken die drinkt. Thee, koffie, wijn en andere vlekkende dranken kunnen ervoor zorgen dat je doorzichtige beugel verkleurt. Probeer te letten op wat je drinkt als je je beugel draagt. We raden aan om vooral water te drinken om je beugel zo schoon mogelijk te houden.

Een andere afrader als het gaat om het schoonhouden van je doorzichtige beugel is roken. Roken kan je tanden verkleuren, en dus ook je doorzichtige beugel. Vermijd sigaretten en andere rookwaren.

Doorzichtige nachtbeugel

Een doorzichtige nachtbeugel is een beugel die je alleen ’s nachts draagt. Dit is dus iets anders dan de doorzichtige beugel die je het grootste deel van de dag draagt. Een doorzichtige nachtbeugel draag je als je klaar bent met je normale behandeling.

Een doorzichtige nachtbeugel wordt ook wel OIR (orthodontic invisible retainer) genoemd. Een retainer is een beugel die zorgt dat ná je actieve behandeling je tanden op hun plek blijven staan. De behandeling met een OIR of doorzichtige nachtbeugel is levenslang, zodat je tanden op hun plek blijven staan.

Je kunt ook kiezen voor een draadje van chirurgisch staal aan de achterzijde van je tanden. Dit wordt ook wel een spalkje genoemd. Deze is niet uitneembaar, in tegenstelling tot de doorzichtige nachtbeugel.

Beste doorzichtige beugel

Wat is de beste doorzichtige beugel? Wij gebruiken zelf aligners van Invisalign en SPARK. Hier hebben wij mooie resultaten mee behaald. We zijn officiële partners van Invisalign en SPARK en bieden daarom de scherpste prijzen en de beste kwaliteit.

Er zijn nog veel andere merken op de markt, maar die kunnen we niet altijd aanbevelen. Soms vanwege de lagere kwaliteit van doorzichtige beugels, of aan de andere kant omdat we simpelweg geen ervaring hebben met een bepaald merk doorzichtige beugel.

Wil je weten wat de beste doorzichtige beugel is voor jouw situatie? Neem contact op en maak een gratis afspraak.

Doorzichtige beugel resultaat

Hoe krijg je met een doorzichtige beugel resultaat?  Het snelste en beste resultaat krijg je door de beugel 22 uur per dag te dragen. Dat betekent dat je de beugel alleen uitdoet wanneer je eet, drinkt of je tanden poetst. De overige momenten van de dag heb je altijd je beugel in.

Hierboven hebben we nog een aantal voor en na foto’s. Zo zie je een doorzichtige beugel resultaat van onze eigen gebruikers.

Hoe vaker en langer je de onzichtbare beugel draagt, hoe sneller je behandeling klaar is.