fbpx

Kinderen

Zorg voor een stralende glimlach voor je kind met een beugel op maat. Met slimme slotjes of tandkleurige brackets kan de stand van tanden en kiezen discreet worden gecorrigeerd. Liever een onzichtbare optie? Ontdek de aligner beugel van Invisalign/SPARK. Vraag nu een gratis virtueel consult aan via de button!

Dental monitoring

Smile design

Facial driven orthodontics

3D printing

Artificial Inteligence

Recensies

Door jarenlange ervaring weet de Ortho zijn kennis en vaardigheden vakkundig toe te passen in de praktijk.
Marja de Leur
Lees verder
Hele prettige ervaring. Rustig, schoon, alles wordt heel duidelijk uitgelegd, je hoeft niet in dat vieze spul te happen, zij werken met moderne 3d scan, ik werd heel snel en kundig geholpen. Echt een fijne ervaring!
Danny Haan
Lees verder
Mijn tandarts verwees me door naar De Ortho in Bussum. Prettige en vriendelijk, erg vakkundig en fijne persoonlijke begeleiding. Ze houden de ontwikkelingen van je gebit goed in de gaten.
Min Li
Lees verder
Recommended! Zowel receptioniste als tandarts waren professioneel en vriendelijk. Alles werd duidelijk uitgelegd!

Waarom De Ortho?

W.J. Kolkert

Hoe werkt het?

Tijdens een virtueel consult bespreken we jouw wensen en beoordelen we de haalbaarheid van de behandeling.
We verzamelen gedetailleerde gegevens, zoals röntgenfoto’s en 3D print van je gebit, voor een grondige analyse.
Samen met onze tandarts bespreken we het behandelplan, waarbij we jouw specifieke behoeften en doelen in overweging nemen.
De beugel wordt zorgvuldig geplaatst, waarbij we ervoor zorgen dat deze comfortabel zit en optimale correctie biedt.

We plannen regelmatige controles in onze kliniek, waarbij we ook digitale monitoring gebruiken om je voortgang op afstand te volgen.

Na het bereiken van het gewenste resultaat, verwijderen we de beugel op een veilige en efficiënte manier.

Nacontroles zorgen ervoor dat je glimlach stabiel blijft en eventuele retentieapparaten worden aangepast indien nodig.

Beugel voor kinderen

De ontwikkeling van melktanden naar een volwassen gebit verloopt niet altijd helemaal vanzelf. Soms moet er een orthodontist aan te pas komen. Zolang de kaken in de groei zijn, kan de stand ervan worden aangepast met een beugel. De stand van de tanden en kiezen aanpassen met een beugel is op iedere leeftijd mogelijk. Er bestaan verschillende soorten beugels voor kinderen:

Slotjesbeugelsystemen

  • Slimme slotjes. Deze slotjesbeugel is voorzien van klepjes dat het vroegere elastiekje vervangt. Dit is beter voor de mondhygiëne. De correctie gaat met gelijke voortdurende kracht en snelheid wat de behandelduur kan verkorten.
  • Tandkleurige slotjes. Dit zijn brackets (slotjes) van keramisch materiaal, in de kleur van de tanden, daardoor zijn ze niet goed zichtbaar.

Aligner beugel zoals Invisalign/SPARK

De aligner beugel is een beugel zonder vaste slotjes op de tanden en kiezen. Het systeem werkt door middel van doorzichtige bitjes die elk een kleine correctie hebben. Elke week wissel je het bitje en elke week heb je een kleine correctie. Voordelen van dit systeem zijn:

  • De alignes/bitjes zijn vrijwel onzichtbaar;
  • Hoog draagcomfort door het ontbreken van slotjes op de tanden en kiezen;
  • Mondhygiëne blijft optimaal;
  • De bitjes kunnen bij het eten, drinken en het poetsen van de tanden tijdelijk uit;
  • Wekelijkse activering van het proces en daardoor lagere krachten.

Wanneer beginnen met een beugel bij kinderen?

De beste leeftijd om te starten met een beugel is tussen de 10 en 14 jaar oud. De meeste kinderen hebben op deze leeftijd hun melktanden wel ingewisseld voor volwassen tanden.

Daarnaast zijn de kaken op deze leeftijd nog in ontwikkeling en dat is gunstig voor het laten aanmeten van een beugel. Het kan voorkomen dat er al eerder wordt gestart met een beugel, bijvoorbeeld bij een grote overbeet of scheefgroei van de kaken. Vroeg starten met een beugel voorkomt complicaties op latere leeftijd. Het is dus niet noodzakelijk dat alle melktanden al gewisseld zijn.

Kosten beugel voor kinderen

Benieuwd naar de exacte kosten van een beugel voor kinderen? Dit hangt af van verschillende factoren. De ernst van de situatie, de leeftijd, of er bijvoorbeeld een chirurgische ingreep nodig is, welke beugel er wordt aangemeten en hoelang de beugel gedragen moet worden. Voor een indicatie kun je ons tarievenoverzicht bekijken.

Meer weten over een beugel voor kinderen? Neem dan gerust contact met ons op, dan bespreken we samen de mogelijkheden! Wil je een beugel laten aanmeten om je gebit te corrigeren? Plan dan een virtueel consult in via de button.