fbpx

Beugel voor onderbeet

Een onderbeet wordt ook wel omgekeerde overbeet genoemd. Bij een onderbeet ligt de onderkaak verder naar voren dan de bovenkaak, de ondertanden staan vóór de boventanden. Dit is het is tegenovergestelde van een overbeet. Een onderbeet wordt meestal veroorzaakt door een te grote onderkaak of te kleine bovenkaak waardoor er niet voldoende ruimte is voor een compleet gebit.

Onderbeet

Dental monitoring

Smile design

Facial driven orthodontics

3D printing

Artificial Inteligence

Recensies

Door jarenlange ervaring weet de Ortho zijn kennis en vaardigheden vakkundig toe te passen in de praktijk.
Marja de Leur
Lees verder
Hele prettige ervaring. Rustig, schoon, alles wordt heel duidelijk uitgelegd, je hoeft niet in dat vieze spul te happen, zij werken met moderne 3d scan, ik werd heel snel en kundig geholpen. Echt een fijne ervaring!
Danny Haan
Lees verder
Mijn tandarts verwees me door naar De Ortho in Bussum. Prettige en vriendelijk, erg vakkundig en fijne persoonlijke begeleiding. Ze houden de ontwikkelingen van je gebit goed in de gaten.
Min Li
Lees verder
Recommended! Zowel receptioniste als tandarts waren professioneel en vriendelijk. Alles werd duidelijk uitgelegd!

Waarom De Ortho?

W.J. Kolkert

Hoe werkt het?

Tijdens een virtueel consult bespreken we jouw wensen en beoordelen we de haalbaarheid van de behandeling.
We verzamelen gedetailleerde gegevens, zoals röntgenfoto’s en 3D print van je gebit, voor een grondige analyse.
Samen met onze tandarts bespreken we het behandelplan, waarbij we jouw specifieke behoeften en doelen in overweging nemen.
De beugel wordt zorgvuldig geplaatst, waarbij we ervoor zorgen dat deze comfortabel zit en optimale correctie biedt.

We plannen regelmatige controles in onze kliniek, waarbij we ook digitale monitoring gebruiken om je voortgang op afstand te volgen.

Na het bereiken van het gewenste resultaat, verwijderen we de beugel op een veilige en efficiënte manier.

Nacontroles zorgen ervoor dat je glimlach stabiel blijft en eventuele retentieapparaten worden aangepast indien nodig.

Een onderbeet is meestal een genetisch probleem, de kans is groot dat iemand anders in de familie het ook heeft. Bijkomende symptomen zijn vaak:

  • Ademen door de mond. Door een kleine bovenkaak kan er sprake zijn van een obstructie van de luchtwegen in de neus. Dit kan zorgen voor veranderingen in het craniofaciale groeipatroon. En dat kan weer leiden tot een onderbeet.
  • Ongezonde gewoontes. Denk hierbij aan duimen, tongpersen, gebruik van een fopspeen of flesvoeding. Hierdoor worden de tanden naar elkaar toegedrukt en nemen de tanden bepaalde standen aan en groeien de tanden over elkaar heen.
  • Overige symptomen die in verband worden gebracht met een onderbeet zijn: atypisch slikken, de grootte van de tong en hormonale onevenwichtigheid.

Bij een verkeerde uitlijning van de kaken kan het serieuze gezondheidsproblemen veroorzaken. Denk hierbij aan problemen met kauwen en praten. Het kan zelfs leiden tot pijn in de mond en het gezicht. Om complicaties te voorkomen kun je een onderbeet laten verhelpen. Om een onderbeet te corrigeren is soms een chirurgische ingreep noodzakelijk en kan het ook nog zo zijn dat er eerst tanden en kiezen getrokken moeten. Is het minder ernstig? Dan kun je een onderbeet corrigeren met een beugel. Wil je meer weten over een beugel voor een onderbeet? Lees dan verder!

Beugel voor onderbeet bij volwassenen en kinderen

Een onderbeet kun soms je corrigeren met een beugel. Is de onderbeet ontstaan door problemen in de kaak of het bottelstelsel? Dan kan het zijn dat een chirurgische ingreep wordt aangeraden om de uitlijning van de kaak te herstellen. Bij ernstig gebrek aan ruimte voor het gebit kan het zijn dat er eerst tanden of kiezen getrokken moeten worden met een chirurgische ingreep als volgt. Daarna wordt er gekeken naar een beugel. Is het minder ernstig? Dan wordt voor de onderbeet een beugel aangemeten.

Voor kinderen en tieners met een onderbeet kan in sommige gevallen een beugel een goede behandelmethode zijn. De kaken zijn op deze leeftijd nog in ontwikkeling, dat heeft in de meeste gevallen een gunstig effect op hoelang je een beugel moet dragen. Welke beugel voor een onderbeet bij kinderen wordt aangeraden? Dit is volledig afhankelijk van de oorzaak van de onderbeet bij zowel kinderen als volwassenen. Je kunt kiezen uit verschillende slotjesbeugelsystemen: een slotjesbeugel (slimme slotjes en tandkleurige slotjes). Daarnaast is de Invisalign beugel soms ook een optie. Hoe lang je een beugel voor een onderbeet exact moet dragen is afhankelijk van verschillende factoren. Dat hangt af van de leeftijd, de ernst van de onderbeet en hoe snel het gebit zich corrigeert. Hoe eerder we een onderbeet kunnen onderzoeken hoe beter!

Meer weten over een beugel voor onderbeet? Neem dan gerust contact met ons op, dan bespreken we samen de mogelijkheden! Wil je een beugel laten aanmeten om je gebit te corrigeren? Plan dan een virtueel consult in via de button.