fbpx

Open beet

Heb je last van een open beet? Laat ons je helpen om deze standsafwijking te herstellen en de klachten te verlichten. Met moderne technologieën en beugelopties, zoals slotjesbeugels of een vrijwel onzichtbare Invisalign-beugel, kunnen we je weer een stralende glimlach geven. Vraag nu een consult aan via de button!

Open beet

Dental monitoring

Smile design

Facial driven orthodontics

3D printing

Artificial Inteligence

Recensies

Door jarenlange ervaring weet de Ortho zijn kennis en vaardigheden vakkundig toe te passen in de praktijk.
Marja de Leur
Lees verder
Hele prettige ervaring. Rustig, schoon, alles wordt heel duidelijk uitgelegd, je hoeft niet in dat vieze spul te happen, zij werken met moderne 3d scan, ik werd heel snel en kundig geholpen. Echt een fijne ervaring!
Danny Haan
Lees verder
Mijn tandarts verwees me door naar De Ortho in Bussum. Prettige en vriendelijk, erg vakkundig en fijne persoonlijke begeleiding. Ze houden de ontwikkelingen van je gebit goed in de gaten.
Min Li
Lees verder
Recommended! Zowel receptioniste als tandarts waren professioneel en vriendelijk. Alles werd duidelijk uitgelegd!

Waarom De Ortho?

W.J. Kolkert

Hoe werkt het?

Tijdens een virtueel consult bespreken we jouw wensen en beoordelen we de haalbaarheid van de behandeling.
We verzamelen gedetailleerde gegevens, zoals röntgenfoto’s en 3D print van je gebit, voor een grondige analyse.
Samen met onze tandarts bespreken we het behandelplan, waarbij we jouw specifieke behoeften en doelen in overweging nemen.
De beugel wordt zorgvuldig geplaatst, waarbij we ervoor zorgen dat deze comfortabel zit en optimale correctie biedt.

We plannen regelmatige controles in onze kliniek, waarbij we ook digitale monitoring gebruiken om je voortgang op afstand te volgen.

Na het bereiken van het gewenste resultaat, verwijderen we de beugel op een veilige en efficiënte manier.

Nacontroles zorgen ervoor dat je glimlach stabiel blijft en eventuele retentieapparaten worden aangepast indien nodig.

Open beet oplossen

Een open beet is een standsafwijking waarbij de bovenste en onderste voortanden niet op elkaar aansluiten in gesloten stand. Alleen de kiezen en achterste tanden raken elkaar. Dit varieert in ernst en oorzaak. Een open beet kan veroorzaakt worden door het gebruik van een fopspeen of flessenvoeding, luchtwegonregelmatigheden, mondademhaling en slaap gerelateerde stoornissen (snurken, apneu en disproportionele botgroei in het gezicht).

Open beet oplossen? Gelukkig zijn er verschillende moderne technologieën ontwikkeld om een open beet op eenvoudige wijze te herstellen. Afhankelijk van de ernst van de situatie kun je met een beugel een open beet oplossen. Is de open beet ernstig? Dat kan een chirurgische ingreep nodig zijn voordat er een beugel aangemeten kan worden. Een open beet bij volwassenen en kinderen kan goed behandeld worden.

Open beet behandeling

Een beugel voor open beet is een goede oplossing om het gebit te herstellen. Welke beugel bij een open beet wordt aangeraden? Bij de Ortho zetten we voor een open beet een slotjesbeugel of een Invisalign beugel. Bij een slotjesbeugel kun je kiezen uit: de slimme slotjes, tandkleurige slotjes. Een Invisalign beugel is vrijwel onzichtbaar en bestaat uit een reeks doorzichtig bitjes met ieder een kleine correctie. Deze zorgen ervoor dat de tanden langzaam verschuiven naar de gewenste stand.

Mondklachten door open beet

Een open beet kan verschillende mondklachten veroorzaken:

  • Moeite met spreken. Patiënten met een open beet kunnen sommige klanken mogelijk niet correct uitspreken omdat de lippen niet goed op elkaar aansluiten.
  • Problemen met kauwen en eten. Doordat er geen contact is tussen de boven- en ondertanden, is het kauwen/eten lastiger.
  • Neiging tot mondademhaling. De mond kan niet volledig gesloten worden. Door onvoldoende ontwikkeling van de kaken, is de patiënt genoodzaakt om door de mond te ademen. Dit verergert de situatie in de meeste gevallen. Het kan leiden tot droog en gezwollen tandvlees wat op haar beurt weer pijn veroorzaakt.
  • Veranderingen in het temporomandibulair gewricht(TMJ). Dit gewricht verbindt de onderkaak met de schedel. Slechte aansluiting van het gebit beïnvloedt dit gewricht. Hierdoor kun je een klik of ander geluid horen bij het bewegen van de kaak. Dit kan leiden tot hoofdpijn, nekpijn en gezichtspijn.
  • Psychische complicaties. Door de zojuist genoemde problemen en bijkomende onzekerheden kunnen patiënten met een open beet problemen hebben met het zelfvertrouwen. Dit heeft een negatieve invloed op de psychische gezondheid.

Meer weten over een open beet oplossen? Neem dan gerust contact met ons op, dan bespreken we samen de mogelijkheden! Wil je een beugel laten aanmeten om je gebit te corrigeren? Plan dan een virtueel consult in via de button.