fbpx

Doorzichtige beugel

Krijg een mooi gebit zonder zichtbare beugel. Invisalign/SPARK aligners corrigeren tanden discreet. Hoog draagcomfort, optimale mondhygiëne en snel resultaat. De beugel is bijna voor iedereen toepasbaar, je kan er alles mee eten, eenvoudig te gebruiken voor een goede mondhygiëne en je hoeft met aligners minder vaak langs te komen op de praktijk.

Dental monitoring

Smile design

Facial driven orthodontics

3D printing

Artificial Inteligence

Recensies

Door jarenlange ervaring weet de Ortho zijn kennis en vaardigheden vakkundig toe te passen in de praktijk.
Marja de Leur
Lees verder
Hele prettige ervaring. Rustig, schoon, alles wordt heel duidelijk uitgelegd, je hoeft niet in dat vieze spul te happen, zij werken met moderne 3d scan, ik werd heel snel en kundig geholpen. Echt een fijne ervaring!
Danny Haan
Lees verder
Mijn tandarts verwees me door naar De Ortho in Bussum. Prettige en vriendelijk, erg vakkundig en fijne persoonlijke begeleiding. Ze houden de ontwikkelingen van je gebit goed in de gaten.
Min Li
Lees verder
Recommended! Zowel receptioniste als tandarts waren professioneel en vriendelijk. Alles werd duidelijk uitgelegd!

Waarom De Ortho?

W.J. Kolkert

Hoe werkt het?

Tijdens een virtueel consult bespreken we jouw wensen en beoordelen we de haalbaarheid van de behandeling.
We verzamelen gedetailleerde gegevens, zoals röntgenfoto’s en 3D print van je gebit, voor een grondige analyse.
Samen met onze tandarts bespreken we het behandelplan, waarbij we jouw specifieke behoeften en doelen in overweging nemen.
De beugel wordt zorgvuldig geplaatst, waarbij we ervoor zorgen dat deze comfortabel zit en optimale correctie biedt.

We plannen regelmatige controles in onze kliniek, waarbij we ook digitale monitoring gebruiken om je voortgang op afstand te volgen.

Na het bereiken van het gewenste resultaat, verwijderen we de beugel op een veilige en efficiënte manier.

Nacontroles zorgen ervoor dat je glimlach stabiel blijft en eventuele retentieapparaten worden aangepast indien nodig.

Invisible beugel Bussum

De Invisalign en Spark alinger zijn beugels bestaande uit doorzichtige bitjes/hoesjes. De dunne doorzichtige hoesjes worden over de tanden en kiezen geschoven om op die manier het gebit langzaam en gelijktijdig te corrigeren. Ongeveer om de week doe je een nieuwe set bitjes in zodat de tanden en kiezen verschuiven in de gewenste positie. Deze methode wordt al sinds 1998 door tandartsen en orthodontisten gebruikt als hulpmiddel. Inmiddels zijn er al meer dan 10 miljoen behandelingen succesvol uitgevoerd! De Invisible beugel is een doorzichtige beugel voor iedereen. Invisible beugel laten aanmeten in Bussum? Kies voor de Ortho!

Het behandelplan

Allereerst worden er foto’s en afdrukken van het gebit gemaakt. In een 3D video zie je hoe de tanden en kiezen met de Invisalign verplaatst worden naar een mooi recht gebit. Ga je akkoord met het behandelplan? Dan worden de aligners speciaal voor jouw gebit op maat ontworpen. Zodra de aligners klaar zijn kom je langs om ze te passen en te laten plaatsen. We geven je informatie over het dragen van de bitjes en plannen een controle afspraak in.

Tijdens de eerste controle wordt er gecontroleerd of de behandeling met de Invisalign beugel goed is gestart, we kijken hoe de behandeling tot zover is verlopen en hoe het verdere verloop van de behandeling eruit zal zien.

Naast controles in de praktijk kijken we ook wekelijks digitaal met je mee om te bepalen wanneer je door kunt naar de volgende beugel. Hiervoor gebruiken we Dental Monitoring. Je maakt iedere week een filmpje van je tanden en krijgt dan enkele uren later een bericht terug van ons. Je mag dan doorgaan met een ander bitje of je moet dit bitje nog even blijven dragen.

Na de behandeling

Als de behandeling is afgerond en je tevreden bent met het resultaat kom je langs voor de eindcontrole. Tijdens de eindcontrole kijken we samen naar het eindresultaat. Om ervoor te zorgen dat het gebit in de gewenste stand blijft staan adviseren we om na de behandeling gebruik te maken van een nachtbeugel. Zo heb je het langst plezier van een mooie glimlach met rechte tanden.

Voordelen van de Invisalign beugel

De doorzichtige beugel kent veel voordelen:

  • Eén van de grootste voordelen van de Invisalign beugel is dat de aligners gemaakt zijn van dun en transparant materiaal. Daardoor is de beugel vrijwel onzichtbaar.
  • Het hoge draagcomfort kenmerkt de aligners. De dunne, doorzichtige en uitneembare bitjes voel je bijna niet in de mond. Je zult weinig ongemakken ervaren of moeite met spreken krijgen.
  • Doordat de aligners uitneembaar zijn blijft de mondhygiëne optimaal. Als je de bitjes uitneemt kun je gewoon het gebit poetsen en flossen zoals je dat gewend bent.
  • Je draagt iedere week een ander bitje met correctie. Door deze wekelijkse correctie wordt het proces continu geactiveerd. Dat zorgt ervoor dat je snel het gewenste resultaat kunt bereiken. Mits je consequent bent met het dragen van de bitjes.

Invisalign beugel kosten

Ben je benieuwd naar de exacte kosten van een doorzichtige beugel? Dit hangt af van verschillende factoren. De ernst van de situatie en of er bijvoorbeeld een chirurgische ingreep nodig is voor het aanmeten van de beugel. Voor een indicatie kun je het beste ons tarievenoverzicht bekijken.

Invisible beugel in Bussum laten aanmeten? Neem dan gerust contact met ons op, dan bespreken we samen de mogelijkheden! Wil je direct een beugel laten aanmeten? Plan dan een virtueel consult in via de button.