fbpx

Overbeet

Een overbeet kan leiden tot pijn, spraak- en kauwproblemen, tandvleesontsteking en meer. Ontdek hoe De Ortho in Bussum je kan helpen d.m.v. een gratis virtueel consult. Laat onze beugels op maat jouw gebit corrigeren en geniet weer van een zelfverzekerde glimlach. Plan nu een consult om te ontdekken welke beugel het beste bij jou past.

Overbeet

Dental monitoring

Smile design

Facial driven orthodontics

3D printing

Artificial Inteligence

Recensies

Door jarenlange ervaring weet de Ortho zijn kennis en vaardigheden vakkundig toe te passen in de praktijk.
Marja de Leur
Lees verder
Hele prettige ervaring. Rustig, schoon, alles wordt heel duidelijk uitgelegd, je hoeft niet in dat vieze spul te happen, zij werken met moderne 3d scan, ik werd heel snel en kundig geholpen. Echt een fijne ervaring!
Danny Haan
Lees verder
Mijn tandarts verwees me door naar De Ortho in Bussum. Prettige en vriendelijk, erg vakkundig en fijne persoonlijke begeleiding. Ze houden de ontwikkelingen van je gebit goed in de gaten.
Min Li
Lees verder
Recommended! Zowel receptioniste als tandarts waren professioneel en vriendelijk. Alles werd duidelijk uitgelegd!

Waarom De Ortho?

W.J. Kolkert

Hoe werkt het?

Tijdens een virtueel consult bespreken we jouw wensen en beoordelen we de haalbaarheid van de behandeling.
We verzamelen gedetailleerde gegevens, zoals röntgenfoto’s en 3D print van je gebit, voor een grondige analyse.
Samen met onze tandarts bespreken we het behandelplan, waarbij we jouw specifieke behoeften en doelen in overweging nemen.
De beugel wordt zorgvuldig geplaatst, waarbij we ervoor zorgen dat deze comfortabel zit en optimale correctie biedt.

We plannen regelmatige controles in onze kliniek, waarbij we ook digitale monitoring gebruiken om je voortgang op afstand te volgen.

Na het bereiken van het gewenste resultaat, verwijderen we de beugel op een veilige en efficiënte manier.

Nacontroles zorgen ervoor dat je glimlach stabiel blijft en eventuele retentieapparaten worden aangepast indien nodig.

Beugel voor overbeet

Een overbeet is een afwijkende stand van de tanden die regelmatig voorkomt. Bij een overbeet is er horizontaal gezien een té grote ruimte tussen de tanden van de bovenkaak en de tanden van de onderkaak. Hierdoor ontstaat er aan de achterkant ruimte tussen de boven- en ondertanden. Als er sprake is van een grote overbeet kan dit gecombineerd gaan met: pijn, moeite met spreken of kauwen, ademhalingsproblemen, slijtage van het glazuur, tandvleesontsteking en een slechte adem. Heb jij last van één van deze symptomen? Of misschien wel meerdere? En wil je graag meer informatie hierover of wil je een beugel voor een overbeet laten aanmeten? Vraag dan gratis een virtueel consult aan.

Soorten overbeet

Een overbeet bestaat er in verschillende soorten:

  • Een horizontale overbeet.Hierbij is er sprake van een grote ruimte tussen de rand van de snijtanden aan de bovenkant van de kaak en het buitenste gedeelte van de onderste snijtanden. Bij het bijten overtreffen de kiezen aan de bovenkant de ondertanden met meer dan 2 mm.
  • Een verticale overbeet. Deze afwijking noemt men ook wel een diepe beet. Hierbij is er sprake van een verticale overlap van de snijtanden bij dichtbijten aan de onder- en bovenkant van de kaak. Door de horizontale overbeet bevindt de onderlip zich vaak tussen de boven- en ondertanden waardoor ademhalen door de neus wordt beperkt en ademen door de mond noodzakelijk is. Dit verergert de situatie in veel gevallen.
  • Gemengde overbeet.Dit is een combinatie van beide soorten. De snijtanden aan de bovenkant van de kaak staan ver van de snijtanden aan de onderkant af en tegelijkertijd bedekken ze te veel.

Overbeet laten corrigeren

Heb je een overbeet en wil je jouw gebit laten corrigeren? Als de overbeet is ontstaan door problemen in de kaak of het bottenstelsel kan het soms in ernstigere situaties zo zijn dat chirurgische ingreep wordt aanbevolen. Dit om de uitlijning van de kaak te herstellen.

Is de kaak of ernstig gebrek aan ruimte niet het probleem? Dan kun je voor het corrigeren van een overbeet een beugel laten aanmeten. Het beste moment hiervoor is als je tussen de 10 en 14 jaar oud bent. De kaken zijn op deze leeftijd nog in ontwikkeling. Ben je volwassen? Dan kan een overbeet ook verminderd worden met een beugel. Hoelang je een beugel voor een overbeet moet dragen hangt af van verschillende zaken, bijvoorbeeld hoe ernstig de overbeet is en of er een chirurgische ingreep nodig is voordat de beugel wordt aangemeten.

Welke beugel voor overbeet?

Voor een overbeet kun je bij de Ortho kiezen uit verschillende slotjesbeugelsystemen: de Insignia slotjesbeugel (slotjesbeugel op maat) of een conventionele slotjesbeugel (slimme slotjes, tandkleurige slotjes of linguale slotjes). Daarnaast is de Invisalign beugel ook een goede optie. De slotjes of Invisalign beugel wordt dan meestal gecombineerd met een Carriere Distaliser.

De slotjesbeugel bestaat uit individuele slotjes, slotjes wordt ook wel brackets genoemd. Een slimme slotjesbeugel is voorzien van zogenaamde zelfligerende brackets en een klepje in plaats van een elastiekje om de slotjes. Het voordeel hiervan is dat het beter is voor je mondhygiëne en er met lagere krachten gewerkt kan worden. Bij de tandkleurige slotjesbeugel zijn de brackets gemaakt van keramisch materiaal. Dit type wordt aanbevolen als je graag een slotjesbeugel wil maar de brackets zo min mogelijk zichtbaar mogen zijn. Bij de Invisalign/SPARK beugel krijg je steeds opnieuw een vrijwel onzichtbare aligner/bitje, met ieder een kleine correctie. Deze zorgen ervoor dat de tanden langzaam verschuiven naar de gewenste stand. Deze beugel is vrijwel onzichtbaar.

Meer weten over een beugel voor een overbeet? Neem dan gerust contact met ons op, dan bespreken we samen de mogelijkheden! Wil je een beugel laten aanmeten om je gebit te corrigeren? Plan dan een virtueel consult in via de button.