fbpx

Algemeen gebit

Krijg een mooi gebit zonder zichtbare beugel. Invisalign/SPARK aligners corrigeren tanden discreet. Comfortabel, uitneembaar en zonder spraakproblemen. Bereik snel resultaat. In consult bespreken we de wensen en haalbaarheid.

Dental monitoring

Smile design

Facial driven orthodontics

3D printing

Artificial Inteligence

Recensies

Door jarenlange ervaring weet de Ortho zijn kennis en vaardigheden vakkundig toe te passen in de praktijk.
Marja de Leur
Lees verder
Hele prettige ervaring. Rustig, schoon, alles wordt heel duidelijk uitgelegd, je hoeft niet in dat vieze spul te happen, zij werken met moderne 3d scan, ik werd heel snel en kundig geholpen. Echt een fijne ervaring!
Danny Haan
Lees verder
Mijn tandarts verwees me door naar De Ortho in Bussum. Prettige en vriendelijk, erg vakkundig en fijne persoonlijke begeleiding. Ze houden de ontwikkelingen van je gebit goed in de gaten.
Min Li
Lees verder
Recommended! Zowel receptioniste als tandarts waren professioneel en vriendelijk. Alles werd duidelijk uitgelegd!

Waarom De Ortho?

W.J. Kolkert

Hoe werkt het?

Tijdens een virtueel consult bespreken we jouw wensen en beoordelen we de haalbaarheid van de behandeling.
We verzamelen gedetailleerde gegevens, zoals röntgenfoto’s en 3D print van je gebit, voor een grondige analyse.
Samen met onze tandarts bespreken we het behandelplan, waarbij we jouw specifieke behoeften en doelen in overweging nemen.
De beugel wordt zorgvuldig geplaatst, waarbij we ervoor zorgen dat deze comfortabel zit en optimale correctie biedt.

We plannen regelmatige controles in onze kliniek, waarbij we ook digitale monitoring gebruiken om je voortgang op afstand te volgen.

Na het bereiken van het gewenste resultaat, verwijderen we de beugel op een veilige en efficiënte manier.

Nacontroles zorgen ervoor dat je glimlach stabiel blijft en eventuele retentieapparaten worden aangepast indien nodig.

Rechte tanden zonder beugel

Niet iedereen heeft van nature een goed en recht gebit. Scheve tanden bij kinderen kunnen zich herstellen doordat zij nog volop in de groei zijn. Herstelt het gebit zich niet in de kindertijd? Dan is een beugel toch noodzakelijk, de beste leeftijd hiervoor is tussen de 10 en 14 jaar oud. Op deze leeftijd zijn de kaken nog in de groei wat een positief effect heeft op het proces van een beugel.

Hoe krijg je rechte tanden zonder een beugel als volwassene? Daar kunnen we kort over zijn. Bij volwassenen herstelt het gebit zich niet vanzelf en is een beugel voor mooie rechte tanden echt noodzakelijk. Wil je graag rechte tanden zonder een beugel met zichtbare blokjes? Dat is wél mogelijk, dankzij de moderne technieken van tegenwoordig. De aligners van Invisalign/SPARK zijn een goede oplossing als je graag een recht gebit wil zonder een zichtbare beugel te moeten dragen.

Wat is Invisalign?

Invisalign is een orthodontisch systeem die je tanden recht zet. Je krijgt tijdens deze behandeling een reeks onzichtbare aligners welke volledig op maat gemaakt zijn voor jouw gebit. Aligners noemen we ook wel bitjes. Ieder bitje heeft een andere correctie die ervoor zorgt dat tanden en kiezen langzaam en gelijkmatig in de gewenste positie worden gezet. Om de week draag je een set aligners. Daarna vervang je deze voor een nieuwe set. Voor een optimaal resultaat moet je de aligners minimaal 22 uur per dag dragen. Tijdens het eten, drinken en tandenpoetsen kun je ze even uit doen. Maar doe ze direct daarna weer in voor een optimaal resultaat. Dit doorzichtige bitje voor rechte tanden zorgt voor een mooi eindresultaat!

Voordelen van dit systeem zijn:

  • In tegenstelling tot metalen beugels, zijn de aligners gemaakt van transparant materiaal. Daardoor zijn ze vrijwel onzichtbaar wanneer je lacht of praat. Dat is een groot voordeel van dit systeem.
  • De aligners hebben een hoog draagcomfort door het ontbreken van slotjes op de tanden en kiezen. Ze zijn eenvoudig en comfortabel in gebruik en veroorzaken minimaal ongemak.
  • Doordat de bitjes erg dun zijn veroorzaken ze geen spraakgebrek of problemen in de mond of met het tandvlees.
  • De aligners zijn uitneembaar, hierdoor blijft de mondhygiëne optimaal. Je kunt eenvoudig het gebit poetsen en reinigen met flosdraad of tandenstokers.
  • Geen voedselbeperkingen. In tegenstelling tot de slotjesbeugels kun je de Invisalign beugel even uit doen en gewoon alles eten.
  • Je bereikt snel resultaat doordat het proces wekelijks wordt geactiveerd met de wisselende corrigerende aligners.

Meer weten over een Invisalign beugel voor volwassenen of kinderen? Neem dan gerust contact met ons op, dan bespreken we samen de mogelijkheden! Wil je een bitje voor rechte tanden laten aanmeten aanmeten? Plan dan een virtueel consult in via de button.