fbpx

Volwassenen

Krijg de glimlach die je altijd al wilde, zelfs als volwassene. Met de onzichtbare Invisalign of Spark beugel corrigeer je je tanden discreet en comfortabel. Plan nu een gratis virtueel consult om te ontdekken welke beugel het beste bij jou past. Klik op de button en straal binnenkort met zelfvertrouwen!

Dental monitoring

Smile design

Facial driven orthodontics

3D printing

Artificial Inteligence

Recensies

Door jarenlange ervaring weet de Ortho zijn kennis en vaardigheden vakkundig toe te passen in de praktijk.
Marja de Leur
Lees verder
Hele prettige ervaring. Rustig, schoon, alles wordt heel duidelijk uitgelegd, je hoeft niet in dat vieze spul te happen, zij werken met moderne 3d scan, ik werd heel snel en kundig geholpen. Echt een fijne ervaring!
Danny Haan
Lees verder
Mijn tandarts verwees me door naar De Ortho in Bussum. Prettige en vriendelijk, erg vakkundig en fijne persoonlijke begeleiding. Ze houden de ontwikkelingen van je gebit goed in de gaten.
Min Li
Lees verder
Recommended! Zowel receptioniste als tandarts waren professioneel en vriendelijk. Alles werd duidelijk uitgelegd!

Waarom De Ortho?

W.J. Kolkert

Hoe werkt het?

Tijdens een virtueel consult bespreken we jouw wensen en beoordelen we de haalbaarheid van de behandeling.
We verzamelen gedetailleerde gegevens, zoals röntgenfoto’s en 3D print van je gebit, voor een grondige analyse.
Samen met onze tandarts bespreken we het behandelplan, waarbij we jouw specifieke behoeften en doelen in overweging nemen.
De beugel wordt zorgvuldig geplaatst, waarbij we ervoor zorgen dat deze comfortabel zit en optimale correctie biedt.

We plannen regelmatige controles in onze kliniek, waarbij we ook digitale monitoring gebruiken om je voortgang op afstand te volgen.

Na het bereiken van het gewenste resultaat, verwijderen we de beugel op een veilige en efficiënte manier.

Nacontroles zorgen ervoor dat je glimlach stabiel blijft en eventuele retentieapparaten worden aangepast indien nodig.

Beugel voor volwassenen

Ongeveer 25% van de mensen die naar de orthodontist gaan zijn ouder dan 18 jaar volgens de Nederlandse Vereniging van Orthodontisten. Toch zijn er veel volwassenen die liever niet voor een (zichtbare) beugel kiezen op latere leeftijd. Wil je toch graag je tanden rechtzetten als volwassene? Of is er een andere reden waarom een beugel bij jou nodig is? De Ortho biedt verschillende beugels voor volwassenen.

De Invisalign of Spark beugel is een doorzichtige beugel, een vrijwel onzichtbare en uitneembare aligner. De aligners vervang je om de 2 weken voor een nieuwe set. Je draagt de Invisalign beugel minimaal 22 uur per dag en doet deze beugel alleen uit tijdens het eten, drinken en tandenpoetsen. Steeds als je nieuwe aligners met andere correctie op je tanden klikt, verschuift je gebit langzaam naar de gewenste positie.

Bij volwassenen wordt dit niet vanuit de basisverzekering vergoed. In sommige gevallen ontvang je een kleine vergoeding vanuit de aanvullende verzekering. Informeer bij je zorgverzekering naar de mogelijkheden voor een vergoeding!

Andere soorten beugels

Kies voor een zelfverzekerde glimlach met een (onzichtbare) beugel voor volwassenen!

Naast de Invisalign en Spark beugel kun je bij de Ortho ook kiezen voor andere beugels voor volwassenen:

  • De meest bekende beugel: de slotjesbeugel van metaal. Bij deze beugel worden de slotjes, ook wel brackets genoemd, op de tanden geplakt. In het slotje zit een gleuf waar een metalen draad doorheen wordt gespannen. Deze beugel is volledig zichtbaar.
  • Keramische (tandkleurige) brackets. Deze behandeling werkt hetzelfde als de beugel met metalen slotjes. Het enige verschil hierbij is dat de witte slotjes – welke worden geplaatst op de voortanden – gemaakt zijn van keramiek. Hierdoor zijn ze afhankelijk van de kleur van de tanden, niet of nauwelijks zichtbaar zijn. Het metalen draad is wél zichtbaar.

Kosten beugel volwassenen

De exacte kosten van een beugel voor volwassenen hangt af van verschillende factoren: de ernst van de situatie, of er bijvoorbeeld een chirurgische ingreep nodig is, welke beugel er wordt aangemeten en hoelang de beugel gedragen moet worden. Voor een goede prijsindicatie kun je ons tarievenoverzicht bekijken. 

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jou om een beugel te laten aanmeten om je tanden te corrigeren? Doe dan nu een gratis virtuele beugelscan via de button. Wil je graag meer informatie ontvangen over een beugel voor volwassenen? We geven je graag advies over de mogelijkheden voor jouw gebit. Gelijk een afspraak maken? Meld je aan via de button bovenaan de pagina!