fbpx

Een aligners beugel wordt ook wel een doorzichtige beugel genoemd. Dit komt omdat het bitjes zijn van transparant plastic die je tanden verplaatsen. Zo ga je binnen een jaar of twee jaar van scheve tanden naar een mooie glimlach met rechte tanden.

De aligners beugel bestaat al sinds 1997, toen kwam het merk Invisalign op de markt. Zij zijn sinds al die tijd marktleider en het meest bekende aligner merk. De laatste jaren merken we echter dat andere merken ook aan populariteit winnen. Denk aan SPARK of andere transparante aligners.

De onzichtbare aligners vallen minder op dan een traditionele slotjesbeugel en zijn daarom erg populair. Op deze pagina ontdek je alles over een aligners beugel en helpen we je met dingen waar je op moet letten bij het kiezen voor deze beugel.

Inhoudsopgave

  1. Aligners kosten
  2. Aligners voor en na
  3. Transparante aligners
  4. Onzichtbare aligners
  5. Straight 8 aligners
  6. Doorzichtige aligners
  7. Aligners tanden

Aligners kosten

De aligners kosten lopen sterk uiteen, afhankelijk van je unieke situatie. Hoef je slechts één scheve tand te corrigeren? Dan kun je binnen een half jaar tot een jaar klaar zijn. Voor grotere en langere behandelingen, kan de tijd oplopen. Hoe meer tijd de behandeling duurt, hoe hoger de aligner beugel kosten zullen zijn.

Wel kunnen we zeggen dat de gemiddelde kosten uiteenlopen van zo’n €1.500,- tot €3.500,- per behandeling. Op basis van het aantal bezoeken aan je orthodontist en het aantal transparante aligners wordt de totale prijs bepaald.

Stel dat je behandeling twee jaar duurt en €3.500,- kost. Dan betaal je per maand: €3.500,- / 24 = 145,83 per maand.

De aligners beugel kosten hangen deels af van je eigen discipline. Hoe vaker je ze draagt en hoe langer (het liefst 22 uur per dag), hoe sneller je resultaat zult zien. De aligners zetten je tanden recht door druk uit te oefenen, en hoe langer deze druk op je tanden duwt, hoe sneller je jouw gewenste resultaat behaalt.

Aligners voor en na

De aligners voor en na resultaten is waar de meeste mensen benieuwd naar zijn. Werkt een plastic bitje echt zo goed? Bij De Ortho Bussum kunnen we dat beamen: ja, het werkt perfect.

We hebben al vele patiënten geholpen en van een deel van hen mochten we hun aligners voor en na foto’s delen.

<foto’s voor en na>

Na de behandeling krijg je vaak nog een nachtbeugel mee. Tanden kunnen ook na de behandeling nog uit zichzelf gaan bewegen. Om dit te voorkomen, raden we je aan om een spalkje te plaatsen of een nachtbeugel te dragen.

Zo kunnen we garanderen dat je Aligners voor en na foto’s niet meer veranderen en je niet opnieuw een beugel hoeft te dragen.

Transparante aligners

Transparante aligners zijn een goed alternatief voor de meer opvallende slotjesbeugel. Met een aligners beugel kun je bovendien de beugel uitnemen, bijvoorbeeld tijdens het eten, tanden poetsen of voor een foto. Hierdoor blijft er geen eten hangen in de beugel, kun je makkelijker poetsen en valt de beugel minder op bij speciale gelegenheden waarbij veel foto’s gemaakt worden, zoals een bruiloft.

In veel gevallen zijn transparante aligners mogelijk. Echter zijn sommige situaties van een gebit niet geschikt om een transparante aligner te dragen. Neem contact op met ons of doe stuur foto’s van je gebit op voor een gratis virtueel consult.

Onzichtbare aligners

Onzichtbare aligners zijn niet helemaal onzichtbaar. Als je goed kijkt, zul je altijd zien dat er een plastic bitje over je tanden zit. Echter, veel van onze patiënten geven aan dat hun omgeving het in eerste instantie niet doorheeft. Pas wanneer ze hen wijzen op het feit dat ze een aligner beugel dragen, wordt het opgemerkt door anderen.

Het zijn dus geen onzichtbare aligners, maar het komt goed in de buurt. Bovendien kun je rekening houden met het schoonmaken van de aligners. Poetsen met koud of lauw water is het best. Gebruik geen tandpasta of andere schoonmaakproducten. Deze kunnen ervoor zorgen dat de aligners beugel krasjes krijgt, waardoor het plastic minder doorzichtig wordt. Hierdoor verdwijnt het transparante karakter van je onzichtbare aligners en zijn ze meer zichtbaar voor anderen.

Straight 8 aligners

Straight 8 aligners is een bepaald merk qua aligners beugel. Sinds de opkomst van de aligner beugel zijn er veel verschillende merken ontstaan. Invisalign was de eerste in 1997, daarna volgden er nog vele concurrenten.

Zelf werken we niet met Straight 8 aligners. Onze voorkeur gaat uit naar Invisalign aligners en SPARK aligners. Daarnaast hebben we inhouse aligners<klopt dit?>.

Doorzichtige aligners

Doorzichtige aligners werken het best als je ze twintig tot tweeëntwintig uur per dag draagt. Dat betekent dat je ze alleen tijdens het eten en tandenpoetsen uit mag doen. De rest van de dag zitten ze in je mond. Zo ben je weer zo snel mogelijk van je beugel af en krijg je een mooie lach met rechte tanden.

Over de duur van de behandeling met doorzichtige aligners kunnen we niets zeggen, dat verschilt per persoon. Daarom raden we aan om je in te schrijven en langs te komen bij onze praktijk of een gratis Virtueel Consult aan te vragen. Daarbij stuur je foto’s op van jouw gebit zodat we kunnen kijken naar jouw situatie en je gratis advies geven over wat je mogelijkheden zijn.

Aligners tanden

Aligners voor je tanden is de beste optie voor wie wel een beugel wil, maar niet een opvallende slotjesbeugel wil dragen. Soms kun je met een korte behandeling al een goed resultaat bereiken, binnen zes tot twaalf maanden.

Na drie maanden zie je waarschijnlijk al de eerste veranderingen. Elke twee weken krijg je een nieuw bitje en dit proces gaat net zo lang door tot je tevreden bent met de behandeling.

Neem contact op of meld je aan voor een gratis virtueel consult. Bij het virtueel consult stuur je foto’s op van je huidige situatie, zodat we goed kunnen inschatten of je in aanmerking komt voor een aligners beugel en hoelang de behandeling zal duren.