fbpx

Een onzichtbare beugel is een beugel gemaakt van doorzichtig plastic. Deze beugel wordt ook wel een aligner genoemd. Op deze pagina kun je alles lezen over een onzichtbare beugel en waar je op moet letten als je voor een onzichtbare beugel wilt kiezen.

Inhoudsopgave:

  1. Onzichtbare beugel kosten
  2. Kosten onzichtbare beugel volwassenen
  3. Onzichtbare beugel voor en na
  4. Onzichtbare beugel ervaring
  5. Beste onzichtbare beugel
  6. Onzichtbare beugel vergoed
  7. Onzichtbare beugel Invisalign

Onzichtbare beugel kosten

De onzichtbare beugel kosten verschillen per behandeling. Sommige patiënten dragen een doorzichtige beugel een half jaar tot een jaar bij kleine correcties. Bij grotere correcties kan dit twee jaar duren, met uitschieters naar drie jaar. Laten we zeggen dat je gemiddeld twee jaar een onzichtbare beugel draagt. Hoe langer je de beugel draagt, hoe hoger de kosten.

De onzichtbare beugel kosten lopen daarom nogal uiteen. We kunnen uitgaan van een gemiddelde tussen de €1.500,- en €3.500,- per behandeltraject. De onzichtbare beugel prijs wordt berekend op basis van het aantal bezoeken aan de orthodontist en het aantal aligners dat gemaakt wordt. Hoe langer de behandeling duurt, hoe hoger de kosten.

Een kleine rekensom laat zien dat de prijs voor een onzichtbare beugel per maand uitkomt rond de honderdvijftig euro per maand. Bijvoorbeeld €3.500 / 24 maanden = €145,83 per maand.

Hierbij komt ook een stukje discipline kijken. Hoe vaker je de beugel draagt, hoe sneller je resultaat krijgt. We raden aan om enkel tijdens het eten, drinken en tanden poetsen, je onzichtbare beugel uit te doen. Zo kun je bijna 22 uur per dag je beugel dragen, wat aangeraden wordt. Hoe sneller de behandeling klaar is, hoe lager de kosten zijn.

Kosten onzichtbare beugel volwassenen

Zijn er hogere kosten voor een onzichtbare beugel voor volwassenen? Nee. Zowel kinderen, tieners als volwassenen betalen allemaal dezelfde prijs voor een onzichtbare beugel.

Wel kan het zijn dat je kinderen tot 18 jaar aanvullend kunt verzekeren voor kinderorthodontie. Deze verzekering kan anders zijn dan voor kinderen vanaf 18 jaar. Voor kinderen tot 18 jaar is de vergoeding vanuit de verzekering vaak ruimer dan voor kinderen van 18 jaar en ouder.

Zo kunnen de kosten van een onzichtbare beugel voor volwassenen iets hoger zijn dan voor kinderen onder de 18 jaar. Maar in principe zit qua behandelingkosten bij de orthodontist geen verschil in het prijskaartje tussen volwassenen of kinderen.

Onzichtbare beugel voor en na

De onzichtbare beugel voor en na foto’s helpen je bij het maken van je keuze. Als je onderzoek doet naar een onzichtbare beugel, wil je weten of deze beugel écht werkt. Onze eigen patiënten zijn positief over hun resultaat en delen graag hun foto’s met je. Hieronder zie je een aantal onzichtbare beugel voor en na resultaten.

<foto’s voor en na>

Om te zorgen dat je jouw resultaten behoud, raden we aan om een retainer te plaatsen in de vorm van een spalkje achter je tanden, of om een nachtbeugel te dragen. Dit is ook een onzichtbare beugel die voorkomt dat je tanden in de loop der maanden of jaren gaan bewegen waardoor je opnieuw een beugel moet dragen. Ook de nachtbeugel is een onzichtbare beugel, die je enkel ’s nachts tijdens het slapen draagt.

Op die manier kunnen we garanderen dat je onzichtbare beugel voor en na resultaten hetzelfde blijven.

Onzichtbare beugel ervaring

Om je een gevoel te geven van een onzichtbare beugel ervaring hebben we onze eigen patiënten geïnterviewd.

<video’s van patiënten> <vraag naar kosten, voor en na resultaat, of ze blij zijn met het resultaat, of het pijn deed, hoe vaak je langs moet komen bij de orthodontist (of benadruk juist hoe weinig), of de intake makkelijk gaat, etc>

Een onzichtbare beugel zal niet voor iedereen werken. Maar wanneer je gebit geschikt is voor een aligner, kun je mooie resultaten behalen. Vrijwel al onze klanten zijn erg positief over de behandeling en het eindresultaat.

De behandeling heeft als voordeel dat je slechts een keer per maand<?> naar de orthodontist moet voor controle. Dit is veel minder dan bij een traditionele slotjesbeugel. Zo bespaar je veel tijd. Het doorzichtige bitje als beugel krijg je om de twee weken per post opgestuurd<?>.

Bovendien vinden veel gebruikers het fijn dat een onzichtbare beugel veel minder opvallend is dan een slotjesbeugel. Daarnaast kun je de beugel uitdoen wanneer het je uitkomt. Bijvoorbeeld tijdens een belangrijke foto of een lang diner.

De onzichtbare beugel ervaring van onze patiënten is daarom erg positief. Ben je zelf benieuwd wat een doorzichtige beugel voor jou kan doen? Plan een gratis virtueel consult in. Stuur foto’s van je gebit op en wij kijken wat de beste oplossing is in jouw situatie.

Beste onzichtbare beugel

Wat is de beste onzichtbare beugel? Bij De Ortho Bussum gebruiken we aligners van Invisalign en SPARK. Hier hebben we goede resultaten mee behaald. We zijn officiële partners van zowel Invisalign als SPARK en kunnen daarom beide merken tegen scherpe prijzen aanbieden, met de beste kwaliteit.

Naast een onzichtbare beugel van Invisalign en SPARK zijn er nog vele andere merken beschikbaar. Deze kunnen we niet altijd aanbevelen. Enerzijds omdat we weten dat de doorzichtige beugels van lagere kwaliteit zijn, anderzijds omdat we geen ervaring hebben met een bepaald merk.

Wil je een gratis eerste orthodontie adviesgesprek? Neem dan contact op en maak direct een afspraak of vraag een virtueel consult aan.

<button: call to action virtueel consult>

Onzichtbare beugel vergoed

Krijg je een onzichtbare beugel vergoed? Helaas niet. Een onzichtbare beugel wordt vaak niet vergoed. Een aligner valt onder orthodontie en komt daardoor niet in aanmerking voor een basisverzekering. Wil je jouw onzichtbare beugel vergoed hebben, dan zul je een aanvullende verzekering voor orthodontie moeten kiezen.

Het voordeel van een aanvullende verzekering voor orthodontie is dat je geen eigen risico hoeft te betalen. Desondanks zijn er een aantal beperkingen voor een aanvullende verzekering voor orthodontie, vaak van de verzekeraars zelf. Hieronder zie je een aantal van deze restricties.

Wat de kosten zijn voor een aanvullende verzekering, verschilt per verzekeraar. Daar zul je zelf onderzoek naar moeten doen. Waar we je mee kunnen helpen, is de kosten berekenen van een onzichtbare beugel. Vul het formulier in en stuur foto’s van je tanden op, zodat we kunnen zien wat de duur en kosten zal zijn voor een onzichtbare beugel in jouw situatie. Daarmee kun je ook beter weten óf en voor hoeveel geld je onzichtbare beugel vergoed wordt.

Onzichtbare beugel Invisalign

We hebben het hierboven al beschreven, maar we lichten het hier graag nog een keer uit. Een van de meest populaire aligners en degene waar we graag mee werken, is de onzichtbare beugel van Invisalign.

Invisalign had het patent op onzichtbare beugels en is de eerste in de markt die deze transparante aligners aanbood. Sindsdien hebben veel merken het succes van Invisalign geprobeerd te evenaren, maar Invisalign is nog steeds het grootste en bekendste merk als het gaat om aligners.

De onzichtbare beugel van Invisalign is van hoge kwaliteit, werkt perfect en levert vrijwel altijd een goed resultaat als de gebruiker zich aan de instructies van de orthodontist en fabrikant houdt.

Wil je kijken of een onzichtbare beugel van Invisalign geschikt is voor jouw situatie? Stuur dan foto’s van je gebit op naar ons, en wij doen een gratis virtueel consult met je waarin we jouw persoonlijke situatie beoordelen en bespreken.